Wolf Dog Fokkerij

Fokkerij

"Een centimeter hond is mij liever

dan een kilometer stamboom."

Dana Burnett

  

Wij als verantwoordelijke fokker plannen altijd een specifieke bijeenbrenging van geselecteerde, gezonde honden om de doorsnee van het ras altijd op het hoogste niveau te houden en vormen dus de dieren van de volgende generatie

- uw pup!

   

Wij letten strikt op gezondheid, karakter en fenotypische selectie, daarom is het essentieel uitsluitend met sterke, gezonde en rastypische honden van dit ras te werken.

                                                                                                                                                                                                                               

Wij vinden de werk en de belevnissen als fokkers ontzettend leuk - alle vragen van onze puppykopers en geinteresseerden, de adviezen die wij gaven, de successen op tentoonstellingen, de reacties van mensen op straat, het ontmoeten van andere fokkers, onze contacten in het buitenland, nieuwe wolfshondvrienden maaken en noem maar op. 

 

Één punt heeft tot op de dag van vandaag bij ons altijd hoog in het vaandel gestaan:

 

Onze kennel "van Canis Lupus" staat voor het gekwalificeerde fokken

 van een zo gezond mogelijk en rasspecifieke Marxdorfer Wolfshond.   

 

Natuurlijk vinden wij het als fokker reuze leuk als onze honden ook nog eens goed scoren op tentoonstellingen en stellen wij het op prijs als onze puppykopers bereid zijn eens met hun Wolfshond aan een tentoonstelling deel te nemen.
Maar dit alles is van ondergeschikt belang aan een goede gezondheid en een fijn karakter.

 

Maar wat wij als verantwoord fokker kunnen doen, dat doe we:

 

  • Onze honden zijn geröntgend op H.D. en E.D. / zijn genotype getest en hebben en DNA profile
  • Onze honden hebben zelf geen aandoeningen of andere zaken waardoor zij eigenlijk niet geschikt zouden zijn voor de fokkerij
  • Onze honden hebben een stabiel en rustig karakter. Wolfshonden mogen wat ons betreft beslist niet zenuwachtig of neurotisch van aard zijn.
  • Onze Cane is niet overmatig dominant. Hij staat hun mannetje maar alleen als het echt nodig is

 

Wij zijn van mening dat het fokken van Wolfshonden nooit of te nimmer ten koste van de hond zelf mag gaan, dus nooit ter eer en glorie van ons zelf.

Wij proberen door middel van het maken van originele en gezonde combinaties een zo goed mogelijke bijdrage te leveren aan het voortbestaan van ons ras. De genen van onze honden zijn inmiddels verspreid over geheel Europa.

Het succes van onze kennel ligt voor ons niet in de vele bekers die onze honden reeds gewonnen hebben, maar in de trouw en liefde die wij iedere dag weer van onze honden krijgen.


Daarnaast is het grootste compliment dat wij voor onze fokkerij krijgen, de blijdschap van onze puppykopers tot in lengten van dagen met de aanschaf van hun Marxdorfer Wolfshond.

Neemt u ook eens een kijkje bij de enthousiaste verhalen van onze puppykopers of onder het puntje: "Wij willen graag en pup".